Картофите са един от най-предпочитаните продукти не само в традиционната българска кухня, но и по целия свят. Предлагаме ви една интересна рецепта за салата с картофи и от беларуската кухня.
Необходими продукти:
800 гр. картофи
2 глави лук
200 гр. бекон
3 сварени яйца
2 с.л. олио
2 с.л. оцет
3 с.л. зехтин
3 с.л. горчица
3 скилидки чесън
сол на вкус
1/3 ч.л. ким
2-3 кисели краставички
2-3 семена копър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги оставете да се охладят. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете около 4 минути на среден огън. Нарежете бекона на тънки ленти и го запържете в тигана, където се е пържил лука, за около 6 минути. Обелете картофите и ги нарежете на колелца.
Нарежете киселите краставички на кубчета, а яйцата - на резени. Смесете картофите, краставичките и бекона в купа с чесъна и лука. Семената от копър счукайте в хаванче. В купичка направете дресинг от зехтина, горчицата, оцета, солта и черния пипер. Добавете кима и семената от копър. С този дресинг се залива салатата и се украсява с яйцата.