Отидете към основна версия

23 324 9

Рецепта на деня: Торта Червено кадифе

  • червено кадифе-
  • торта-
  • десерт-
  • red velvet-
  • какво да сготвя-
  • празник

Отличава се с мекия си наситен вкус и ярък червен цвят на блатовете

Снимка: Shutterstock

Тортата Червено кадифе е популярен американски десерт с неповторим вкус. Впечатляваща, но много лесна, тя е чудесна идея за всеки празник. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

2 яйца

3 и 1/4 ч.ч. брашно

2 и 1/2 с.л. какао

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

120 гр. масло

4 с.л. сладкарска боя (червена)

5 ванилии

1 ч.л. сол

2 ч.л. сода бикарбонат

2 ч.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

Разбъркайте с миксер маслото (което трябва със стайна температура), докато стане на пухкав крем. Добавете захарта и бъркайте още 4-5 минути. След това сложете яйцата. Добавяйте ги едно по едно, за да запазите сместа пухкава.

В отделен съд смесете какаото, сладкарската боя, ванилията и след това ги добавете към маслената смес.

Пресейте брашното и постепенно го добавете към сместа. Прибавете млякото, солата и смесените в отделна купичка оцет и сода бикарбонат. Разбъркайте сместа добре с миксер и изсипете в кръгла форма за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Глазура за торта Червено кадифе:

Разбъркайте с миксер 350 гр. крема сирене, 100 гр. пудра захар, 100 гр. меко масло, 2 с.л. готварска сметана и 1 пакетче ванилия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 46 гласа.

Свързани новини