Тортата Червено кадифе е популярен американски десерт с неповторим вкус. Впечатляваща, но много лесна, тя е чудесна идея за всеки празник. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
2 яйца
3 и 1/4 ч.ч. брашно
2 и 1/2 с.л. какао
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
120 гр. масло
4 с.л. сладкарска боя (червена)
5 ванилии
1 ч.л. сол
2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Разбъркайте с миксер маслото (което трябва със стайна температура), докато стане на пухкав крем. Добавете захарта и бъркайте още 4-5 минути. След това сложете яйцата. Добавяйте ги едно по едно, за да запазите сместа пухкава.
В отделен съд смесете какаото, сладкарската боя, ванилията и след това ги добавете към маслената смес.
Пресейте брашното и постепенно го добавете към сместа. Прибавете млякото, солата и смесените в отделна купичка оцет и сода бикарбонат. Разбъркайте сместа добре с миксер и изсипете в кръгла форма за печене.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Глазура за торта Червено кадифе:
Разбъркайте с миксер 350 гр. крема сирене, 100 гр. пудра захар, 100 гр. меко масло, 2 с.л. готварска сметана и 1 пакетче ванилия.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Франкенщайн...!
10:07 08.12.2019
2 Johansson
10:11 08.12.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Пиф
18:57 08.12.2019
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Емануела Генова
11:55 09.12.2019
8 Валя
13:17 09.12.2019
9 Ана
12:19 10.12.2019