Ако нямате идеи какво да сготвите набързо, яйцата са чудесен вариант. Те са най-достъпният протеин, а и почти винаги имате по няколко в хладилника. Опитайте тази рецепта - здравословна вечеря за нула време.
Необходими продукти:
12 яйца
500 гр. сурово-пушен бекон (на ленти)
60 гр. краве масло
1 глава лук
черен пипер на вкус
хляб за тост
Начин на приготвяне:
Запечете лентичките бекон на тиган, докато станат златисти, но не хрупкави. Извадете ги върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Нарежете лука на ситно и го запържете в половината масло, докато омекне и започне да става златист. Разтопете останалото масло и с него намажете дъното на тиган с незалепващо покритие.
Поставете 3-4 ленти бекон една върху друга и ги навийте на руло.Така се оформят всички ленти.
Подредете рулата в тавичка прави, между тях чукнете яйцата, а отгоре поръсете лука.
Овкусете с черен пипер, покрийте с алуминиево фолио и печете около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.Поднесете с препечен хляб.