Ако нямате идеи какво да сготвите набързо, яйцата са чудесен вариант. Те са най-достъпният протеин, а и почти винаги имате по няколко в хладилника. Опитайте тази рецепта - здравословна вечеря за нула време.
Необходими продукти:
12 яйца
500 гр. сурово-пушен бекон (на ленти)
60 гр. краве масло
1 глава лук
черен пипер на вкус
хляб за тост
Начин на приготвяне:
Запечете лентичките бекон на тиган, докато станат златисти, но не хрупкави. Извадете ги върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Нарежете лука на ситно и го запържете в половината масло, докато омекне и започне да става златист. Разтопете останалото масло и с него намажете дъното на тиган с незалепващо покритие.
Поставете 3-4 ленти бекон една върху друга и ги навийте на руло.Така се оформят всички ленти.
Подредете рулата в тавичка прави, между тях чукнете яйцата, а отгоре поръсете лука.
Овкусете с черен пипер, покрийте с алуминиево фолио и печете около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.Поднесете с препечен хляб.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Много ейца за цяла рота
10:16 09.12.2019
2 Д-р Ох Боли
Коментиран от #5
10:30 09.12.2019
3 555
11:01 09.12.2019
4 Качамак с лайна и пръжки
17:22 09.12.2019
5 Д-р. Не се прави на глупака, който си
До коментар #2 от "Д-р Ох Боли":
1. Кой по дяволите е казал това да се яде всеки ден. Ако четеш рецепта за баница, после цял месец баница ли си приготвяш?! Това е идея за ядене, което човек може да си го направи веднъж в месеца или веднъж в годината, просто идея за още едно ястие, с което да си разнообразим храненето.2. Сигурен съм, че дори не си прочел рецептата, защото е написано, че беконът трябва да се изцеди от мазнината си след запичане. Естествено, ястието си е мазничко и бая пържено, но като идея за лесно и бързо осигуряване на вечеря става.
23:18 09.12.2019