9 Декември, 2019 10:05 10 068 5

Рецепта на деня: Яйца с бекон на фурна

  • яйца-
  • бекон-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Идея за бърза вечеря или обяд

Рецепта на деня: Яйца с бекон на фурна - 1
Снимка: Shutterstock

Ако нямате идеи какво да сготвите набързо, яйцата са чудесен вариант. Те са най-достъпният протеин, а и почти винаги имате по няколко в хладилника. Опитайте тази рецепта - здравословна вечеря за нула време.

Необходими продукти:

12 яйца
500 гр. сурово-пушен бекон (на ленти)
60 гр. краве масло
1 глава лук
черен пипер на вкус
хляб за тост

Начин на приготвяне:

Запечете лентичките бекон на тиган, докато станат златисти, но не хрупкави. Извадете ги върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Нарежете лука на ситно и го запържете в половината масло, докато омекне и започне да става златист. Разтопете останалото масло и с него намажете дъното на тиган с незалепващо покритие.

Поставете 3-4 ленти бекон една върху друга и ги навийте на руло.Така се оформят всички ленти.

Подредете рулата в тавичка прави, между тях чукнете яйцата, а отгоре поръсете лука.

Овкусете с черен пипер, покрийте с алуминиево фолио и печете около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.Поднесете с препечен хляб.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много ейца за цяла рота

    8 2 Отговор
    Иначе си заслужава рецептата...!
  • 2 Д-р Ох Боли

    6 11 Отговор
    Яжте този "деликатес" 2 седмици и си премете холестерола... После защо сме на първите места по сърдечносъдови заболявания....

    Коментиран от #5

  • 3 555

    4 4 Отговор
    Най-безвкусна и храната с бекон. Някога баба ми правеше от тази част на прасето мас и пръжки.
  • 4 Качамак с лайна и пръжки

    1 1 Отговор
    И отгоре една кана с помия с три листа...! Тогава вече сме готови за подвизи...!
  • 5 Д-р. Не се прави на глупака, който си

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Ох Боли":

    1. Кой по дяволите е казал това да се яде всеки ден. Ако четеш рецепта за баница, после цял месец баница ли си приготвяш?! Това е идея за ядене, което човек може да си го направи веднъж в месеца или веднъж в годината, просто идея за още едно ястие, с което да си разнообразим храненето.
    2. Сигурен съм, че дори не си прочел рецептата, защото е написано, че беконът трябва да се изцеди от мазнината си след запичане. Естествено, ястието си е мазничко и бая пържено, но като идея за лесно и бързо осигуряване на вечеря става.