Отидете към основна версия

8 333 7

Рецепта на деня: Пилешки дробчета по селски

  • пилешки дробчета-
  • по селски-
  • лук-
  • гъби-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

За любителите на ястия със субпродукти

Снимка: Shutterstock

Пилешките дробчета се радват на широка популярност в българската домашна кухня. Те са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, и освен това са много лесни за приготвяне. Опитайте тази рецепта, богата на аромати и вкус.

Необходими продукти:

1 кг пилешки дробчета
400 гр. гъби
500 мл домати от консерва
600 гр. лук
1 с.л. червен пипер
чубрица, черен пипер, сол на вкус
олио - за пържене
150 мл вода

Начин на приготвяне:

Кипнете дробчетата за около 5 минути и ги извадете от водата. Нарежете гъбите и лука на полумесеци и запържете в олио до полуготовност.

Добавете червения пипер и доматите. Запържете за 5 минути и долейте водата. Овкусете с подправките и добавете дробчетата към соса. Изсипете в тавичка и запечете на 200 градуса за около 15 мин. Поднесете ястието топло с гарнитура от картофено пюре.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини