Пилешките дробчета се радват на широка популярност в българската домашна кухня. Те са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, и освен това са много лесни за приготвяне. Опитайте тази рецепта, богата на аромати и вкус.
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
400 гр. гъби
500 мл домати от консерва
600 гр. лук
1 с.л. червен пипер
чубрица, черен пипер, сол на вкус
олио - за пържене
150 мл вода
Начин на приготвяне:
Кипнете дробчетата за около 5 минути и ги извадете от водата. Нарежете гъбите и лука на полумесеци и запържете в олио до полуготовност.
Добавете червения пипер и доматите. Запържете за 5 минути и долейте водата. Овкусете с подправките и добавете дробчетата към соса. Изсипете в тавичка и запечете на 200 градуса за около 15 мин. Поднесете ястието топло с гарнитура от картофено пюре.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Цеко сифоня
10:18 13.12.2019
2 Обикновен Бг
Само, че я правим единствено с дробчета от домашни кокошки.
Излишно е да Ви казвам в купешките какво се събира от химикалите с които ги блъскат.
На мен най-ми харесват пилешки дробчета по ловджийски, с картофки със сирене ( домашно) и малко буренце бира Хайнекен.
Малииииии, покапах сЪ.
10:25 13.12.2019
3 Пак ли,, селски,,
10:38 13.12.2019
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.