Отидете към основна версия

7 250 10

Рецепта на деня: Пай с месо и бутер тесто

  • пай-
  • месо-
  • телешко-
  • бутер тесто-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Специалитет за делник и празник

Снимка: Shutterstock

Предлагаме ви интересен специалитет, с който да накарате всички около масата да си оближат пръстите. Подходящ е за делник и празник и винаги впечатлява.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо (шол)

400 гр бутертесто

1 яйце

350 гр гъби (пачи крак, печурки, манатарки)

3 глави лук

200 мл червено вино

200 мл бульон

5 скилидки чесън

сол
черен пипер
розмарин
зехтин

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете гъбите, нарежете лука, месото и чесъна.

Нагрейте в тиган зехтина и в него запържете месото. Прибавете всички останали нарязани съставки и за 3-4 минути разбъркайте на умерен огън.

Прибавете виното, бульона и подправките и задушавайте, докато месото омекне. Прехвърлете го в йенска тенджера. Отгоре покрийте с бутер тестото и леко го подвийте навътре. Намажете с разбито яйце и печете 25-30 минути на 180 градуса.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.

Свързани новини