Предлагаме ви интересен специалитет, с който да накарате всички около масата да си оближат пръстите. Подходящ е за делник и празник и винаги впечатлява.
Необходими продукти:
1 кг телешко месо (шол)
400 гр бутертесто
1 яйце
350 гр гъби (пачи крак, печурки, манатарки)
3 глави лук
200 мл червено вино
200 мл бульон
5 скилидки чесън
сол
черен пипер
розмарин
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете гъбите, нарежете лука, месото и чесъна.
Нагрейте в тиган зехтина и в него запържете месото. Прибавете всички останали нарязани съставки и за 3-4 минути разбъркайте на умерен огън.
Прибавете виното, бульона и подправките и задушавайте, докато месото омекне. Прехвърлете го в йенска тенджера. Отгоре покрийте с бутер тестото и леко го подвийте навътре. Намажете с разбито яйце и печете 25-30 минути на 180 градуса.