Любимите на всички домати идеално се комбинират с моцарела и босилек, за да се превърнат от класическа италианска салата в оригинално мезе за българската ракия. А приготвянето ѝ е толкова просто, че дори и начинаещите в кухнята могат да изненадат приятно своите гости.
Необходими продукти:
2 домата
Няколко стръка пресен босилек или 1 с.л песто "Дженовезе"
180 гр моцарела
4 с.л. зехтин
3 с.л. балсамов оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите и моцарелата на тънки колелца и ги подредете в голяма плоска чиния, като редувате домат-моцарела.
Украсете салатата със свежи босилекови листа или песто. Полейте със зехтин и балсамов оцет, поръсете с малко сол и поднесете.