Любимите на всички домати идеално се комбинират с моцарела и босилек, за да се превърнат от класическа италианска салата в оригинално мезе за българската ракия. А приготвянето ѝ е толкова просто, че дори и начинаещите в кухнята могат да изненадат приятно своите гости.
Необходими продукти:
2 домата
Няколко стръка пресен босилек или 1 с.л песто "Дженовезе"
180 гр моцарела
4 с.л. зехтин
3 с.л. балсамов оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите и моцарелата на тънки колелца и ги подредете в голяма плоска чиния, като редувате домат-моцарела.
Украсете салатата със свежи босилекови листа или песто. Полейте със зехтин и балсамов оцет, поръсете с малко сол и поднесете.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Първи
10:16 09.03.2020
2 Ефо
10:17 09.03.2020
3 Баш Истината
10:24 09.03.2020
4 Лорчето, ценител на хубавото...!
11:03 09.03.2020
5 8892
11:51 09.03.2020