Отидете към основна версия

17 810 3

Рецепта за вечеря: Панирани гъби

  • гъби-
  • панировка-
  • какво да сготвя-
  • без месо

Подходящи за паниране са млечница, пачи крак, печурки, булка, пърхутки и вкусните манатарки

Снимка: Shutterstock

Ястията с гъби са много вкусни и апетитни. Гъбите могат да се пържат, пекат, панират и задушават. Един от добрите начини за приготвянето им е панирането, пише gotvach.bg. Както при други храни, така и тук панирането си има своите особености. На първо място не всички гъби стават за паниране. Сред най-подходящите са млечница, пачи крак, печурки, булка, пърхутки и вкусните манатарки.

Необходими продукти:

1 кг гъби

2 яйца

150 г брашно

3 с.л. бира

100 мл. олио

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Гъбите се измиват добре и се бланшират за 2 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се и се оставят да се отцедят добре.

През това време в купа се разбиват яйцата, прибавя се брашното и отново се разбива до получаване на гъста каша. Добавят се бирата, сол и черен пипер на вкус.

Всяка гъба се потапя в панировката обилно и се пържи в сгорещено олио до зачервяване. Готовите панирани гъби се отцеждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.

Свързани новини