Last news in Fakti

19 Март, 2020 16:07 17 711 3

Рецепта за вечеря: Панирани гъби

  • гъби-
  • панировка-
  • какво да сготвя-
  • без месо

Подходящи за паниране са млечница, пачи крак, печурки, булка, пърхутки и вкусните манатарки

Рецепта за вечеря: Панирани гъби - 1
Снимка: Shutterstock

Ястията с гъби са много вкусни и апетитни. Гъбите могат да се пържат, пекат, панират и задушават. Един от добрите начини за приготвянето им е панирането, пише gotvach.bg. Както при други храни, така и тук панирането си има своите особености. На първо място не всички гъби стават за паниране. Сред най-подходящите са млечница, пачи крак, печурки, булка, пърхутки и вкусните манатарки.

Необходими продукти:

1 кг гъби

2 яйца

150 г брашно

3 с.л. бира

100 мл. олио

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Гъбите се измиват добре и се бланшират за 2 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се и се оставят да се отцедят добре.

През това време в купа се разбиват яйцата, прибавя се брашното и отново се разбива до получаване на гъста каша. Добавят се бирата, сол и черен пипер на вкус.

Всяка гъба се потапя в панировката обилно и се пържи в сгорещено олио до зачервяване. Готовите панирани гъби се отцеждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готови

    14 5 Отговор
    И после яко секс
  • 2 3935

    4 0 Отговор
    5 за рецептата но тежка храна баж за вечеря
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.