Ястията с гъби са много вкусни и апетитни. Гъбите могат да се пържат, пекат, панират и задушават. Един от добрите начини за приготвянето им е панирането, пише gotvach.bg. Както при други храни, така и тук панирането си има своите особености. На първо място не всички гъби стават за паниране. Сред най-подходящите са млечница, пачи крак, печурки, булка, пърхутки и вкусните манатарки.
Необходими продукти:
1 кг гъби
2 яйца
150 г брашно
3 с.л. бира
100 мл. олио
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват добре и се бланшират за 2 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се и се оставят да се отцедят добре.
През това време в купа се разбиват яйцата, прибавя се брашното и отново се разбива до получаване на гъста каша. Добавят се бирата, сол и черен пипер на вкус.
Всяка гъба се потапя в панировката обилно и се пържи в сгорещено олио до зачервяване. Готовите панирани гъби се отцеждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Готови
16:34 19.03.2020
2 3935
22:14 19.03.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.