Отидете към основна версия

6 619 6

Рецепта на деня: Салата "Коб"

  • салата-
  • салата коб-
  • остатъци-
  • зеленчуци-
  • пилешко-
  • месо-
  • какво да сготвя

Или "салата от остатъци"

Снимка: Shutterstock

Салата Коб е създена през 1937 г. от Боб Коб (Робърт Хауърд Коб), който тършувал из кухнята на холивудския си ресторант посред нощ, търсейки нещо за похапване. Според друга теория, салата Коб е създадена от главния готвач на ресторант Браун Дерби – Робърт Крайс, и е наречена с това име в чест на собственика Боб Коб.

Много хора твърдят, навярно с основание, че салатата Коб е „салата от остатъци“. В различните рецепти пропорциите на продуктите варират, но нещата изглеждат горе долу така:

Необходими продукти:

1/2 маруля

1 авокадо

2 твърдо сварени яйца

2 средно големи домата

2 бр . пилешки пържоли от гърди, без кожа

4 резена бекон

100 гр. синьо сирене

половин глава лук

Дресинг:

3 с. л. зехтин

2 с. л. винен оцет

1 с. л. лимонов сок

1 с. л. дижонска горчица

1 с. л. сос Уорчестър

1 малка скилидка чесън

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Особеното при салата Коб е нейното подреждане - всички продукти се подреждат в редички един до друг, без да се разбъркват.

Изпечете пилешкото филе и беконът на скара или на сух тиган и ги нарежете на парченца. Нарязаните зеленчуци, яйцата и сиренето подредете в редички. Дресингът може да се поднесе отделно или зеленчуците да се овкусят преди подреждането.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.

Свързани новини