Салата Коб е създена през 1937 г. от Боб Коб (Робърт Хауърд Коб), който тършувал из кухнята на холивудския си ресторант посред нощ, търсейки нещо за похапване. Според друга теория, салата Коб е създадена от главния готвач на ресторант Браун Дерби – Робърт Крайс, и е наречена с това име в чест на собственика Боб Коб.
Много хора твърдят, навярно с основание, че салатата Коб е „салата от остатъци“. В различните рецепти пропорциите на продуктите варират, но нещата изглеждат горе долу така:
Необходими продукти:
1/2 маруля
1 авокадо
2 твърдо сварени яйца
2 средно големи домата
2 бр . пилешки пържоли от гърди, без кожа
4 резена бекон
100 гр. синьо сирене
половин глава лук
Дресинг:
3 с. л. зехтин
2 с. л. винен оцет
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. сос Уорчестър
1 малка скилидка чесън
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Особеното при салата Коб е нейното подреждане - всички продукти се подреждат в редички един до друг, без да се разбъркват.
Изпечете пилешкото филе и беконът на скара или на сух тиган и ги нарежете на парченца. Нарязаните зеленчуци, яйцата и сиренето подредете в редички. Дресингът може да се поднесе отделно или зеленчуците да се овкусят преди подреждането.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Аз се минах с това
10:15 23.03.2020
2 Жайме
Или "салата от остатъци",салата от отпадъци. Друго си е от пъдпъдъци.
Коментиран от #3
10:20 23.03.2020
3 САЛАТА COVID
До коментар #2 от "Жайме":
ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ЕДИН ОТ БАНКЯ И ПОДОБНИ.ДО ВТРЪСВАНЕ10:29 23.03.2020
4 Робур
11:02 23.03.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.