Отидете към основна версия

13 427 7

Рецепта за вечеря: Печен камембер с чесън и розмарин

  • камембер-
  • сирене-
  • френска кухня-
  • чесън-
  • розмарин-
  • какво да сготвя

Това ястие може да превърне дори един обикновен ден в празник

Снимка: Shutterstock

Камембер е меко френско сирене с лека естествена плесен. Следвайки тази съвсем обикновена рецепта, ще усетите един типичен френски вкус, който може да превърне една делнична вечеря в същински празник.

Необходими продукти:

2 бр. сирене камембер в кръгла форма
4 стръка розмарин
1 щипка черен пипер
3 скилидки чесън
зехтин за намазване
1 кафеена лъжичка мед

Начин на приготвяне:

Нарежете чесъна на тънки филийки. Накиснете розмарина във вода. Направете малки прорези в сиренето, в които да поставите чесъна и подправките. Поръсете и с черен пипер.

Увийте всяка малка пита камембер в алуминиево фолио. Намажете с малко зехтин и мед. Завийте, така че да не протекат съставките. Печете сиренцата в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

След като са готови, можете да ги хапвате с препечен хляб, тъй като леко разтопената им сърцевина предизвиква да си натопите хлебчето в нея, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини