Камембер е меко френско сирене с лека естествена плесен. Следвайки тази съвсем обикновена рецепта, ще усетите един типичен френски вкус, който може да превърне една делнична вечеря в същински празник.
Необходими продукти:
2 бр. сирене камембер в кръгла форма
4 стръка розмарин
1 щипка черен пипер
3 скилидки чесън
зехтин за намазване
1 кафеена лъжичка мед
Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна на тънки филийки. Накиснете розмарина във вода. Направете малки прорези в сиренето, в които да поставите чесъна и подправките. Поръсете и с черен пипер.
Увийте всяка малка пита камембер в алуминиево фолио. Намажете с малко зехтин и мед. Завийте, така че да не протекат съставките. Печете сиренцата в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
След като са готови, можете да ги хапвате с препечен хляб, тъй като леко разтопената им сърцевина предизвиква да си натопите хлебчето в нея, пише az-jenata.bg.