Отидете към основна версия

29 637 17

Рецепта на деня: Яйца по шотландски

  • яйца-
  • кайма-
  • шотландски-
  • какво да сготвя

Класическо предложение от шотланската кухня

Снимка: Shutterstock

Красиви и вкусни, те могат да бъдат ефектно ястие в компанията на една свежа салата.

Необходими продукти:

8 яйца
500 г свинска наденица
4 чаши галета, смесена с подправки по избор
1 чаена чаша брашно
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Загрейте един котлон на силна температура. Поставете 4 от яйцата в тенджера, покрийте ги с вода и варете до готовност. След като водата заври и минат 7 минути, дръпнете от огъня и оставете яйцата да поседят в горещата вода за още няколко минути. След това ги извадете от горещата вода и ги залейте със студена, за да изстинат.

Вземете суровата наденица и изстискайте каймата от нея в купа. С ръце внимателно обгърнете всяко сварено яйце с каймата като гледате то да се покрие от всички страни. След това още по-внимателно овалвате всяко топче в 4 разбити яйца, топвате в галетата и поръсвате с брашно.

Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златистокафяво.

Сервирайте шотландските яйца разрязани на половини, за да се види ефектът им. Декорирайте с домати, маруля или краставици по избор, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 70 гласа.

Свързани новини