ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Яйца по шотландски

Класическо предложение от шотланската кухня

Публикувана: 1 Април, 2020 10:05
17 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 27667
Рецепта на деня: Яйца по шотландски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 70 гласа.

Красиви и вкусни, те могат да бъдат ефектно ястие в компанията на една свежа салата.

Необходими продукти:

8 яйца
500 г свинска наденица
4 чаши галета, смесена с подправки по избор
1 чаена чаша брашно
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Загрейте един котлон на силна температура. Поставете 4 от яйцата в тенджера, покрийте ги с вода и варете до готовност. След като водата заври и минат 7 минути, дръпнете от огъня и оставете яйцата да поседят в горещата вода за още няколко минути. След това ги извадете от горещата вода и ги залейте със студена, за да изстинат.

Вземете суровата наденица и изстискайте каймата от нея в купа. С ръце внимателно обгърнете всяко сварено яйце с каймата като гледате то да се покрие от всички страни. След това още по-внимателно овалвате всяко топче в 4 разбити яйца, топвате в галетата и поръсвате с брашно.

Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златистокафяво.

Сервирайте шотландските яйца разрязани на половини, за да се види ефектът им. Декорирайте с домати, маруля или краставици по избор, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 70 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Венелина,
1 Отговор
ето това е свежо,продължавай смело с рецептите.
Браво!

Оценка:
-3 +29

Карантинна гозба
2 Отговор
Тестостронът се синтезира в организма от холестерола, холестерола в таз рецепта е в изобилуе

Оценка:
-3 +16

XXXX
3 Отговор
Забравил е да пише да се обелят яйцата :)

Оценка:
-1 +40

Пъца Възгъцова
4 Отговор
Много еротично описана рецепта. Само че, от къде да намеря шотландци.

Коментиран от #11, #13


Оценка:
-9 +16

Див селянин
5 Отговор
Пържено руло Стефани, само че без зеленчуци, а само с яйца 🖕

Оценка:
-2 +32

Behemoth
6 Отговор
С черупките ли?

Оценка:
-0 +25

Спиро
7 Отговор
Това с поръсването на брашното? До колкото знам, реда е - яйце-брашно, яйце-галета /двойна панировка/. Но пък ми хареса изстискването на суровата наденица в купа и внимателното обгръщане на яйцата с ръце.

Оценка:
-3 +17

Мдаа
8 Отговор
Венелинче, това е твоето амплоа - с малко думи мн смях.

Оценка:
-3 +17

кметцкиот наместник
9 Отговор
Е па ние у село го правим с пъдпъдъчи яйца

Коментиран от #14


Оценка:
-3 +7

10
Този коментар е премахнат от модератор.
11
Този коментар е премахнат от модератор.
12
Този коментар е премахнат от модератор.
13
Този коментар е премахнат от модератор.
Баш кмето
14 Отговор

До коментар #9 от "кметцкиот наместник":


А ние със щраусови и три кила кайма. Щот сме на диета.

Оценка:
-0 +11

Готвачка
15 Отговор
Яйца, варени 7 минути и след това пържени обвити с кайма, няма как да останат рохки отвътре, както е на снимката!

Оценка:
-1 +8

Пешо
16 Отговор
Много голяма играчка за нещо супер елементарно, предпочитам руло стефани.

Оценка:
-2 +3

Да го подържиш
17 Отговор
Тези яйца на снимката са варени макс.3-4мин.Тези по рецептата щяха да синеят.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Георги Гергов
Лидерът на БСП – Пловдив с коментар за исканата му оставка
Каква оставка бе. Няма ненаказано добро."

Още бисери
ТОП 5