Отидете към основна версия

8 503 8

Рецепта за вечеря: Солена палачинкова торта

  • палачинки-
  • торта-
  • солена-
  • риба тон-
  • какво да сготвя

С риба тон и кисели краставички

Снимка: Shutterstock

Солената палачинкова торта е нещо много лесно, но също така много вкусно - невероятно мезе за бира, ракия или бяло вино.

Необходими продукти:

За палачинките:

1/2 л. прясно мляко

3 яйца

250 г брашно

1 щип. сода

1 щип. сол

1 с.л. масло

За пълнежа:

350 г риба тон

10 кисели краставички

5 яйца

1 опак. майонеза

1 глава айсберг

За декорация:

1 морков

5 маслини

1 яйце

Начин на приготвяне:

Разбърквате прясното мляко, яйцата, брашното, содата, солта и разтопеното масло до получаването на гладко тесто. От него правите палачинките.

Подредете ги една върху друга в плато, като между тях редувате два вида плънка - от майонеза и листа айсберг, и от смесени настъргани твърдо сварени яйца, кисели краставички и отцедена риба тон от консерва.

Последният слой на тортата трябва да е от палачинка. Тя се намазва с малко майонеза и се украсява с листа айсберг отстрани, а отгоре - с нарязани на колелца маслини, колелца сварен морков и твърдо сварено яйце. По желание към украсата се добавя и връхче пресен босилек. Тортата се оставя да престои няколко часа в хладилник.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.

Свързани новини