Отидете към основна версия

9 269 7

Рецепта за вечеря: Яхния с грах и свинско месо

  • грах-
  • месо-
  • яхния-
  • какво да сготвя

Класическа домашна гозба

Снимка: Shutterstock

Ако ви е омръзнало от ястия на фурна, gotvacha.com предлага да опитате една лесна рецепта за свинско месо с грах. Грахът може да бъде от консерва или замразен. Свинското месо е желателно да бъде малко по-мазно, за да придаде по-добър вкус на яхнията.

Необходими продукти:

500 гр. свинско месо

400 гр. грах

1 голяма глава лук

1 голям домат

2-3 с.л. доматено пюре

1 с.л. червен пипер

олио

1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо, запържете го за кратко с малко олио в тенджерата, в която ще готвите яхнията. След като леко се запече от всички страни месото, го извадете.

В същата мазнина запържете лука, след като се запържи, добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и върнете месото в тенджерата. Добавете червения пипер, разбъркайте и добавете вода в тенджерата. Оставете да ври за около 30 минути.

Добавете граха и доматите, които предварително сте обелили и нарязали на кубчета, оставете да ври до пълното приготвяне на месото и граха.

Малко преди да е готово ястието, в купичка разтворете брашното с малко вода и добавете в ястието като непрекъснато бъркате. Добавяйте разтвореното брашно на съвсем тънка струя и много бавно.

Оставете на котлона за още 10-на минути да ври и можете да махнете от котлона.

Яхнията със свинско и грах се сервира гореща. Ако обичате копър, можете да поръсите отгоре преди да поднесете.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.

Свързани новини