Ако ви е омръзнало от ястия на фурна, gotvacha.com предлага да опитате една лесна рецепта за свинско месо с грах. Грахът може да бъде от консерва или замразен. Свинското месо е желателно да бъде малко по-мазно, за да придаде по-добър вкус на яхнията.
Необходими продукти:
500 гр. свинско месо
400 гр. грах
1 голяма глава лук
1 голям домат
2-3 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
олио
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо, запържете го за кратко с малко олио в тенджерата, в която ще готвите яхнията. След като леко се запече от всички страни месото, го извадете.
В същата мазнина запържете лука, след като се запържи, добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и върнете месото в тенджерата. Добавете червения пипер, разбъркайте и добавете вода в тенджерата. Оставете да ври за около 30 минути.
Добавете граха и доматите, които предварително сте обелили и нарязали на кубчета, оставете да ври до пълното приготвяне на месото и граха.
Малко преди да е готово ястието, в купичка разтворете брашното с малко вода и добавете в ястието като непрекъснато бъркате. Добавяйте разтвореното брашно на съвсем тънка струя и много бавно.
Оставете на котлона за още 10-на минути да ври и можете да махнете от котлона.
Яхнията със свинско и грах се сервира гореща. Ако обичате копър, можете да поръсите отгоре преди да поднесете.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Баш Готвача
Коментиран от #3
16:09 25.04.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Ончо
До коментар #1 от "Баш Готвача":
ОН че ми каже кво шъ ям. Язека моем да ям яхнията и с тулумби и с мекици, да не би ти да си купувал мръвката17:17 25.04.2020
4 ТттТ
17:32 25.04.2020
5 Джангър Джендем Джендъров
17:55 25.04.2020
6 Б.Х.
21:31 25.04.2020
7 Лора
23:29 25.04.2020