Отидете към основна версия

11 197 12

Рецепта за вечеря: Панирани пилешки бутчета по рецепта на Гордън Рамзи

  • пилешки бутчета-
  • панирани-
  • гордън рамзи-
  • какво да сготвя

Хрупкави и ароматни

Снимка: Shutterstock

Рецептата е адаптирана от кулинарно предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва за мариноване бътърмилк, но ако нямате и с по-рядко кисело мляко се получава чудесно, пише gotvach.bg.

Необходими продукти:

3 пилешки бутчета

400 гр. кисело мляко (2%)

200 гр. брашно

1 ч.л. пушен червен пипер

1 ч.л кайенски пипер

1 ч.л. чесън на прах

лют пипер

мащерка

черен пипер

сол

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките бутчета на две, така че да ги разделите на долно и горно. Сложете ги в купа, подправете със сол и черен пипер и сипете млякото. Разбъркайте с ръце така че млякото добре да покрие всички парчета месо.

Покрийте с фолио и оставете в хладилник за поне 2 часа да се маринова. Сложете брашното в чиния и към него добавете кайенски пипер, пушен червен пипер и лъжичка чесън на прах. Може да се добави и малко лют пипер люспи и мащерка. Разбъркайте до еднородна суха смес.

Вземете парчетата пиле и всяко оваляйте хубаво в сухата смес, като преди това добре ги изцедите от млякото. Загрейте олио за маслена баня в тиган и сложете внимателно парчетата месо, като първо ги поставяте с кожата надолу.

Пържете на умерена температура, мазнината не трябва да е твърде гореща, защото месото ще се изпържи бързо отвън, но ще е сурово отвътре. Гответе месото за около 25 минути, като периодично го обръщате до златисто кафяв загар. Извадете от мазнината и отцедете върху кухненска хартия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.

Свързани новини