Рецептата е адаптирана от кулинарно предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва за мариноване бътърмилк, но ако нямате и с по-рядко кисело мляко се получава чудесно, пише gotvach.bg.
Необходими продукти:
3 пилешки бутчета
400 гр. кисело мляко (2%)
200 гр. брашно
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л кайенски пипер
1 ч.л. чесън на прах
лют пипер
мащерка
черен пипер
сол
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките бутчета на две, така че да ги разделите на долно и горно. Сложете ги в купа, подправете със сол и черен пипер и сипете млякото. Разбъркайте с ръце така че млякото добре да покрие всички парчета месо.
Покрийте с фолио и оставете в хладилник за поне 2 часа да се маринова. Сложете брашното в чиния и към него добавете кайенски пипер, пушен червен пипер и лъжичка чесън на прах. Може да се добави и малко лют пипер люспи и мащерка. Разбъркайте до еднородна суха смес.
Вземете парчетата пиле и всяко оваляйте хубаво в сухата смес, като преди това добре ги изцедите от млякото. Загрейте олио за маслена баня в тиган и сложете внимателно парчетата месо, като първо ги поставяте с кожата надолу.
Пържете на умерена температура, мазнината не трябва да е твърде гореща, защото месото ще се изпържи бързо отвън, но ще е сурово отвътре. Гответе месото за около 25 минути, като периодично го обръщате до златисто кафяв загар. Извадете от мазнината и отцедете върху кухненска хартия.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 дедо Риц
16:13 01.05.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Гърди до пъпа
Коментиран от #11
16:29 01.05.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 газов инжекцион
16:40 01.05.2020
10 СВТ40 ссср
16:43 01.05.2020
11 Хи хи хи
До коментар #5 от "Гърди до пъпа":
Бръм бръм бръмКоментиран от #12
17:54 01.05.2020
12 Интересното е
До коментар #11 от "Хи хи хи":
Ти ли си с големите, ясно е че си,, бръм,,...!?23:09 01.05.2020