Last news in Fakti

1 Май, 2020 16:05 11 132 12

Рецепта за вечеря: Панирани пилешки бутчета по рецепта на Гордън Рамзи

  • пилешки бутчета-
  • панирани-
  • гордън рамзи-
  • какво да сготвя

Хрупкави и ароматни

Рецепта за вечеря: Панирани пилешки бутчета по рецепта на Гордън Рамзи - 1
Снимка: Shutterstock

Рецептата е адаптирана от кулинарно предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва за мариноване бътърмилк, но ако нямате и с по-рядко кисело мляко се получава чудесно, пише gotvach.bg.

Необходими продукти:

3 пилешки бутчета

400 гр. кисело мляко (2%)

200 гр. брашно

1 ч.л. пушен червен пипер

1 ч.л кайенски пипер

1 ч.л. чесън на прах

лют пипер

мащерка

черен пипер

сол

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките бутчета на две, така че да ги разделите на долно и горно. Сложете ги в купа, подправете със сол и черен пипер и сипете млякото. Разбъркайте с ръце така че млякото добре да покрие всички парчета месо.

Покрийте с фолио и оставете в хладилник за поне 2 часа да се маринова. Сложете брашното в чиния и към него добавете кайенски пипер, пушен червен пипер и лъжичка чесън на прах. Може да се добави и малко лют пипер люспи и мащерка. Разбъркайте до еднородна суха смес.

Вземете парчетата пиле и всяко оваляйте хубаво в сухата смес, като преди това добре ги изцедите от млякото. Загрейте олио за маслена баня в тиган и сложете внимателно парчетата месо, като първо ги поставяте с кожата надолу.

Пържете на умерена температура, мазнината не трябва да е твърде гореща, защото месото ще се изпържи бързо отвън, но ще е сурово отвътре. Гответе месото за около 25 минути, като периодично го обръщате до златисто кафяв загар. Извадете от мазнината и отцедете върху кухненска хартия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Риц

    5 0 Отговор
    Аз харесвам бутчетата на Венелинчето ! Много са съблазнителни !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гърди до пъпа

    4 0 Отговор
    Отново в десятката с пушения пипер , става екстра...!

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 газов инжекцион

    3 4 Отговор
    кайенски пипер,пушен червен пипер..... Напушен червен пипер в "Порше Кайен" каращ с 200 км./ч. по пловдивските булеварди. Варди,варди се!
  • 10 СВТ40 ссср

    0 2 Отговор
    Разкарай те тия гадини от БЪЛГАРИЯ.
  • 11 Хи хи хи

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гърди до пъпа":

    Бръм бръм бръм

    Коментиран от #12

  • 12 Интересното е

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хи хи хи":

    Ти ли си с големите, ясно е че си,, бръм,,...!?