Този вкусен течен шоколад не съдържа непознати и вредни съставки. Приготвя се лесно и е високо калоричен, пише lunchbox.eu. Една порция съдържа цели 550 ккал.
Необходими продукти:
200 мл. вода
200 гр. захар
100 гр. масло
250 гр. сухо мляко
2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
В касерола загрейте водата, маслото и захарта. След като маслото се разтопи, отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.
В купа смесете сухото мляко и какаото. Постепенно добавяйте течната смес към сухата, като разбърквате интензивно. Целта ви е да получите гладка и хомогенна смес без шупли.
Ако прецените, че има неразтворени топчета от сухото мляко, включете пасатора или прецедете с гевгир.
Разпределете в купи за сервиране и поставете в хладилника за 24 часа.