Отидете към основна версия

6 564 9

Рецепта на деня: Домашен течен шоколад

  • течен шоколад-
  • домашен-
  • какао-
  • какво да сготвя

Бърз и лесен за приготвяне

Снимка: Shutterstock

Този вкусен течен шоколад не съдържа непознати и вредни съставки. Приготвя се лесно и е високо калоричен, пише lunchbox.eu. Една порция съдържа цели 550 ккал.

Необходими продукти:

200 мл. вода

200 гр. захар

100 гр. масло

250 гр. сухо мляко

2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

В касерола загрейте водата, маслото и захарта. След като маслото се разтопи, отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.

В купа смесете сухото мляко и какаото. Постепенно добавяйте течната смес към сухата, като разбърквате интензивно. Целта ви е да получите гладка и хомогенна смес без шупли.

Ако прецените, че има неразтворени топчета от сухото мляко, включете пасатора или прецедете с гевгир.

Разпределете в купи за сервиране и поставете в хладилника за 24 часа.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини