Този вкусен течен шоколад не съдържа непознати и вредни съставки. Приготвя се лесно и е високо калоричен, пише lunchbox.eu. Една порция съдържа цели 550 ккал.
Необходими продукти:
200 мл. вода
200 гр. захар
100 гр. масло
250 гр. сухо мляко
2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
В касерола загрейте водата, маслото и захарта. След като маслото се разтопи, отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.
В купа смесете сухото мляко и какаото. Постепенно добавяйте течната смес към сухата, като разбърквате интензивно. Целта ви е да получите гладка и хомогенна смес без шупли.
Ако прецените, че има неразтворени топчета от сухото мляко, включете пасатора или прецедете с гевгир.
Разпределете в купи за сервиране и поставете в хладилника за 24 часа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 За диабет и стари хора
Коментиран от #4
12:11 02.05.2020
4 Захарин
До коментар #3 от "За диабет и стари хора":
Супер е шоколадеца.Като деца си го правехме често и не сме умрели от ''страшната'' захар.Коментиран от #5
12:23 02.05.2020
5 Протеза в чашка..!
До коментар #4 от "Захарин":
Никога не съм правила течен шоколад, защото продават готов...!Коментиран от #6
12:32 02.05.2020
6 Захарин
До коментар #5 от "Протеза в чашка..!":
Изпуснала сте много.А този ник,дето сте си сложила,дали е свързан с ''купешкия'' шоколад?Коментиран от #8
12:40 02.05.2020
7 😀😀😀
12:44 02.05.2020
8 С тебе е
До коментар #6 от "Захарин":
Свързано това, не ти ли харесва...!?13:52 02.05.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.