Отидете към основна версия

6 789 5

Рецепта на деня: Пиле Биряни

  • пиле-
  • пилешко-
  • биряни-
  • индийска кухня-
  • гарам масала-
  • какво да сготвя

Пиле с ориз по индийски

Снимка: Shutterstock

Това е едно от най-популярните ястия в индийската кухня. Приготвя се с ориз и пилешко месо, както и задължителния микс от ароматни подправки: гарам масала.

Необходими продукти:

400 г пилешки гърди, нарязани на парчета или 4 бутчета без кожата

2 ч.ч. ориз басмати

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 с.л. накълцан корен от джинджифил

1 люто зелено чушле

1 ч.л. гарам масала

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. шафран

2 дафинови листа

олио

Начин на приготвяне:

Запържете в олиото пилешкото месо, заедно със счукания чесън и подправките (без шафрана и дафиновия лист). Извадете пилешкото и добавете ситно нарязания лук и запържете още 2 минути. Добавете ориза, пилешкия бульон, шафрана и дафиновия лист и кипнете. Сложете пилешкото при ориза и задушете на слаб огън 15 минути. Поднесете с люто чушле по желание.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини