ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Пиле Биряни

Пиле с ориз по индийски

Публикувана: 22 Май, 2020 10:05
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1401
Рецепта на деня: Пиле Биряни
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Това е едно от най-популярните ястия в индийската кухня. Приготвя се с ориз и пилешко месо, както и задължителния микс от ароматни подправки: гарам масала.

Необходими продукти:

400 г пилешки гърди, нарязани на парчета или 4 бутчета без кожата

2 ч.ч. ориз басмати

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 с.л. накълцан корен от джинджифил

1 люто зелено чушле

1 ч.л. гарам масала

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. шафран

2 дафинови листа

олио

Начин на приготвяне:

Запържете в олиото пилешкото месо, заедно със счукания чесън и подправките (без шафрана и дафиновия лист). Извадете пилешкото и добавете ситно нарязания лук и запържете още 2 минути. Добавете ориза, пилешкия бульон, шафрана и дафиновия лист и кипнете. Сложете пилешкото при ориза и задушете на слаб огън 15 минути. Поднесете с люто чушле по желание.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1 от 1 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Хайл
2 Отговор
Вкусно . Ще пробвам.

Оценка:
-2 +2

София95539
3 Отговор
И аз ще пробвам!

Оценка:
-2 +2

Русалката Ариел 1488
4 Отговор
Топло пиленце бирияни на остата ви!

Оценка:
-1 +0

:))))
5 Отговор
Казва се Брияни :)

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Соломон Паси
Соломон Паси с коментар пред бТВ за мигрантите:
По темата за бежанския поток премиерът ни е по рождение в оставка."

Още бисери
ТОП 5