Отидете към основна версия

3 906 4

Рецепта на деня: Пилешки дробчета в бекон на шиш

  • пилешки дробчета-
  • бекон-
  • на шиш-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Чудесно мезе

Снимка: Shutterstock

Пилешките дробчета са широко популярни в българската домашна кухня. Те се приготвят бързо и лесно и са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, особено с тази оригинална рецепта.

Необходими продукти:

500 гр. пилешки дробчета (охладени)
36 ленти бекон (около 350 г)
1 скилидка чесън
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и ако има нужда, се режат на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата. Дробчетата се намазват с овкусената горчица.

Всяко парче се увива в лента бекон. Набучват се на шишове и се поставят в тава, застлана с пергаментова хартия.

Пекат се около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

Поднасят се веднага със сос по избор или салата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини