Пилешките дробчета са широко популярни в българската домашна кухня. Те се приготвят бързо и лесно и са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, особено с тази оригинална рецепта.
Необходими продукти:
500 гр. пилешки дробчета (охладени)
36 ленти бекон (около 350 г)
1 скилидка чесън
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Дробчетата се почистват и ако има нужда, се режат на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата. Дробчетата се намазват с овкусената горчица.
Всяко парче се увива в лента бекон. Набучват се на шишове и се поставят в тава, застлана с пергаментова хартия.
Пекат се около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Поднасят се веднага със сос по избор или салата.