ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Пилешки дробчета в бекон на шиш

Чудесно мезе

Публикувана: 23 Май, 2020 10:05
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1316
Рецепта на деня: Пилешки дробчета в бекон на шиш
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Пилешките дробчета са широко популярни в българската домашна кухня. Те се приготвят бързо и лесно и са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, особено с тази оригинална рецепта.

Необходими продукти:

500 гр. пилешки дробчета (охладени)
36 ленти бекон (около 350 г)
1 скилидка чесън
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и ако има нужда, се режат на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата. Дробчетата се намазват с овкусената горчица.

Всяко парче се увива в лента бекон. Набучват се на шишове и се поставят в тава, застлана с пергаментова хартия.

Пекат се около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

Поднасят се веднага със сос по избор или салата.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
2
Този коментар е премахнат от модератор
3
Този коментар е премахнат от модератор
въпросче
4 Отговор
Може ли без чесън,ако обичате?!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5