Отидете към основна версия

12 959 7

Рецепта на деня: Шницел от кайма

  • шницел-
  • кайма-
  • месо-
  • пържено-
  • какво да сготвя

Достъпно и вкусно ястие

Снимка: Shutterstock

Домашен шницел за всички, които искат да хапнат нещо вкусно, приготвено за по-малко от 20 минути.

Необходими продукти:

500 гр. кайма от телешко и свинско месо
1 средна глава кромид лук, ситно настъргана
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1 филийка бял хляб, потопена в прясно мляко и изцедена добре
сух риган на вкус
1 яйце
3-4 щипки сладък червен пипер

За панировката:

2 яйца
галета

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки за шницелите и омесете гладка смес. Нарежете 5 броя парчета от найлоново домакинско фолио. Разделете сместа на 5 равни части и върху всяко парче найлон с мокри ръце оформете хубави и правилни като форма шницели, пише edna.bg.

Не ги правете много дебели, максимално 1 см. Подредете ги един върху друг (както са си с найлоните) и ги сложете във фризера за около 1 час.

След като шницелите стегнат във фризера, загрейте мазнина в тигана и намалете котлона. Потопете всеки шницел в разбитите яйца, после в галета и ги изпържете до златисто от двете страни. Умишлено панировката е по-тънка, за да стане по-деликатна и хрупкава.

Оставете готовите шницели за малко върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина и ги сервирайте топли с гарнитура от свежа салата и пържени картофи.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.

Свързани новини