Домашен шницел за всички, които искат да хапнат нещо вкусно, приготвено за по-малко от 20 минути.
Необходими продукти:
500 гр. кайма от телешко и свинско месо
1 средна глава кромид лук, ситно настъргана
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1 филийка бял хляб, потопена в прясно мляко и изцедена добре
сух риган на вкус
1 яйце
3-4 щипки сладък червен пипер
За панировката:
2 яйца
галета
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки за шницелите и омесете гладка смес. Нарежете 5 броя парчета от найлоново домакинско фолио. Разделете сместа на 5 равни части и върху всяко парче найлон с мокри ръце оформете хубави и правилни като форма шницели, пише edna.bg.
Не ги правете много дебели, максимално 1 см. Подредете ги един върху друг (както са си с найлоните) и ги сложете във фризера за около 1 час.
След като шницелите стегнат във фризера, загрейте мазнина в тигана и намалете котлона. Потопете всеки шницел в разбитите яйца, после в галета и ги изпържете до златисто от двете страни. Умишлено панировката е по-тънка, за да стане по-деликатна и хрупкава.
Оставете готовите шницели за малко върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина и ги сервирайте топли с гарнитура от свежа салата и пържени картофи.