Тези меки захарни бисквити са не само много вкусни, но и стават бързо, а могат да се похапват по всяко време на деня – за закуска, когато огладнеем по никое време, а също така и вечер за разядка.
Необходими продукти:
280 грама пшенично брашно
0,5 ч.л. бакпулвер
Сол
230 грама масло (меко)
100 грама кафява захар
100 грама бяла захар
1 яйце
ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото с 200 г захар (бяла + кафява) за няколко минути, а след това добавете яйцето и ванилията и разбийте още половин минута. Отделно смесете брашното (пресято), бакпулвера и солта. След това съберете двете смеси и отново бъркайте до получаването на хомогенна смес.
От полученото тесто откъснете девет парченца. Оформете ги като бисквитки и го оваляйте в захар. Не правете повече бисквити от тестото иначе ще станат много тънки и хрупкави, а не меки – каквато е целта.В голяма тава сложете хартия за печене и отгоре наредете бисквитите. Печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса за около 15 минути, докато бисквитите придобият жълтеникав цвят и леко загорели краища. Ако задържите бисквитите по-дълго във фурната, когато изстинат ще станат хрупкави.
Те са идеални за закуска сутрин с кисело мляко. Вечер пък може да приготвите любимия си чай, да вземете някоя хубава книга и да полегнете, за да релаксирате от тежкия ден, а бисквитките ще са идеалният и сладък завършек на всичко, пише jenata.blitz.bg.