Last news in Fakti

29 Май, 2020 10:05 3 104 3

Рецепта на деня: Меки захарни бисквити

  • бисквити-
  • захарни-
  • сладки-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Идеални за похапване по всяко време на деня

Рецепта на деня: Меки захарни бисквити - 1
Снимка: Shutterstock

Тези меки захарни бисквити са не само много вкусни, но и стават бързо, а могат да се похапват по всяко време на деня – за закуска, когато огладнеем по никое време, а също така и вечер за разядка.

Необходими продукти:

280 грама пшенично брашно
0,5 ч.л. бакпулвер
Сол
230 грама масло (меко)
100 грама кафява захар
100 грама бяла захар
1 яйце
ванилия

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото с 200 г захар (бяла + кафява) за няколко минути, а след това добавете яйцето и ванилията и разбийте още половин минута. Отделно смесете брашното (пресято), бакпулвера и солта. След това съберете двете смеси и отново бъркайте до получаването на хомогенна смес.

От полученото тесто откъснете девет парченца. Оформете ги като бисквитки и го оваляйте в захар. Не правете повече бисквити от тестото иначе ще станат много тънки и хрупкави, а не меки – каквато е целта.В голяма тава сложете хартия за печене и отгоре наредете бисквитите. Печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса за около 15 минути, докато бисквитите придобият жълтеникав цвят и леко загорели краища. Ако задържите бисквитите по-дълго във фурната, когато изстинат ще станат хрупкави.

Те са идеални за закуска сутрин с кисело мляко. Вечер пък може да приготвите любимия си чай, да вземете някоя хубава книга и да полегнете, за да релаксирате от тежкия ден, а бисквитките ще са идеалният и сладък завършек на всичко, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    4 2 Отговор
    Редовната порция тъпотия.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    Никой не те кара да ги правиш, нито да ги ядеш. Мажи филията с мас и бегай.