Отидете към основна версия

8 761 6

Рецепта за вечеря: Перфектният кашкавал пане

  • кашкавал-
  • пане-
  • аламинут-
  • какво да сготвя

Класика в кухнята

Снимкa: Shutterstock

За да се получи вкусен този класически аламинут, е нужен качествен кашкавал - узрял и твърд. Панираният кашкавал може да се сервира като основно, но може да бъде предястие или пък мезе, както към бира, така и към вино. Ето и рецептата.

Необходими продукти:

400 грама кашкавал

1 яйце

4 с.л. брашно

4 с.л. галета

150 мл олио

Начин на приготвяне:

Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 1-1.5 см. В три отделни чинии сложете брашното, разбитото яйце и галетата.

В тиган сгорещете мазнината. Всяко парче кашкавал овалвате добре в брашно, след това в разбитото яйце, а накрая и в галета и пържите в добре сгорещеното олио, докато придобият златист цвят.

За да не се разтече кашкавалът твърде много, нарязаните плочки може да се сложат за 30 минути във фризер преди да се панират.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини