Отидете към основна версия

12 735 6

Рецепта на деня: Домашен сладък суджук

  • сладък-
  • суджук-
  • десерт-
  • балсуджук-
  • чурчхела-
  • турска кухня-
  • какво да сготвя

Страхотен био десерт

Снимка: Shutterstock

Сладък суджук е названието на известният турски био десерт  – „cevizli antep sucugu“, познат още като булсуджук или чурчхела.

Той съдържа орехова ядка, залята с сироп / петмез/ от грозде. Орехът е нанизан на конец и след заливането с петмеза се изсушава. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

500 г орехови ядки

200 г натурално нишесте

200 г захар

1 л гроздов сок (шира)

Начин на приготвяне:

Ореховите ядки се нанизват на конец една с друга. Гроздовият сок са слага да заври, след това прибавяте захарта и нишестето, разбърквате с малко студена вода и се пуска на тънка струйка към сока.

Бърка се да стане като крем. Ядките се пускат при крема вадят се и се оставят малко да изсъхне, след това пак се пускат в крема, и така докато стане размер като на суджук. Оставя се цяла нощ да съхне на другия ден се поръсва с пудра захар. После се нарязва.

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини