Сладък суджук е названието на известният турски био десерт – „cevizli antep sucugu“, познат още като булсуджук или чурчхела.
Той съдържа орехова ядка, залята с сироп / петмез/ от грозде. Орехът е нанизан на конец и след заливането с петмеза се изсушава. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
500 г орехови ядки
200 г натурално нишесте
200 г захар
1 л гроздов сок (шира)
Начин на приготвяне:
Ореховите ядки се нанизват на конец една с друга. Гроздовият сок са слага да заври, след това прибавяте захарта и нишестето, разбърквате с малко студена вода и се пуска на тънка струйка към сока.
Бърка се да стане като крем. Ядките се пускат при крема вадят се и се оставят малко да изсъхне, след това пак се пускат в крема, и така докато стане размер като на суджук. Оставя се цяла нощ да съхне на другия ден се поръсва с пудра захар. После се нарязва.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Суджук гейт
10:06 05.08.2020
2 Обичам
10:11 05.08.2020
3 Герберчо
10:16 05.08.2020
4 Жечка и плъха
12:47 05.08.2020
5 цербер
15:49 07.08.2020
6 цербер
15:53 07.08.2020