Отидете към основна версия

7 742 8

Рецепта за вечеря: Мариновани патладжани с чесън

  • патладжани-
  • мариновани-
  • в буркани-
  • чесън-
  • какво да сготвя

Идеално мезенце

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

6 кг патладжан

700 мл олио

700 мл оцет 6%

500 г захар

200 г сол

3-4 глави чесън

черен пипер на зърна

копър

магданоз

Начин на приготвяне:

Патладжанът се нарязва на дебели шайби около 1 см и се бланшира в кипналата марината - приготвена от оцета, олиото, захарта и солта за 4-5 минути. Изваждат се и се нареждат в буркани, като между тях се поставят скилидки чесън, зърна черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър. Заливат се с изстиналата марината, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини