ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Мариновани патладжани с чесън

Идеално мезенце

Публикувана: 8 Август, 2020 16:00
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4857
Рецепта за вечеря: Мариновани патладжани с чесън
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Необходими продукти:

6 кг патладжан

700 мл олио

700 мл оцет 6%

500 г захар

200 г сол

3-4 глави чесън

черен пипер на зърна

копър

магданоз

Начин на приготвяне:

Патладжанът се нарязва на дебели шайби около 1 см и се бланшира в кипналата марината - приготвена от оцета, олиото, захарта и солта за 4-5 минути. Изваждат се и се нареждат в буркани, като между тях се поставят скилидки чесън, зърна черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър. Заливат се с изстиналата марината, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Звучи
2 Отговор
и изглежда изключително апетитно ! Задължително ще го приготвя тези дни !

Оценка:
-0 +3

"кипналата/изстиналата МАРИНА"
3 Отговор
Гледам, че думата "марина" на две места е използвана неправилно, затова се съмнявам, че става въпрос за "печатна" грешка. В контекста на готварска рецепта думата е "марината". Когато се членува, става "маринатата".

Коментиран от #8


Оценка:
-2 +7

4
Този коментар е премахнат от модератор
Егати
5 Отговор
Вечерята. Това с 6 кила Патладжан вечерята за сватбата ли е?

Оценка:
-1 +6

Алоу от маалата
6 Отговор
Това е зимни на, свикнали само наготово да едат....!

Оценка:
-0 +1

Справедлив
7 Отговор
Членувано е прилагателното пред марината. Съответно и двата пъти думата е написана правилно.

Оценка:
-1 +2

8
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5