Отидете към основна версия

13 797 8

Рецепта за вечеря: Италианска манджичка с патладжани

  • патладжани-
  • босилек-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

С аромат на пресен босилек

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

3 патладжана
1 чушка
1 глава лук

3 домата
2-3 скилидки чесън
1 суп. лъжица заквасена сметана (по желание)

70-100 гр. пармезан
пресен босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чушката на кубчета, сложете ги в тигана с растително олио и и запържете.

Залейте доматите с вряла вода, за да можете да отстраните кожата.

Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. След това го добавете в тигана при лука и чушката. Разбъркайте добре, покрийте тигана с капак и оставете на котлона за 5-7 минути.

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги в тигана, разбъркайте пак добре и покрийте с капака за още 5 минутки.

Когато зеленчуците са готови, поръсете с малко сол и добавете скилидките чесън, смачкани с преса.

Задължително прибавете маскарпоне и пресен босилек. Ако не разполагате с маскарпоне, може да използвате сметана.

Накрая поръсете с пармезан, покрийте отново с капака и оставете за няколко минутки, за да може сиренето да се разтопи добре.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 45 гласа.

Свързани новини