Необходими продукти:
3 патладжана
1 чушка
1 глава лук
3 домата
2-3 скилидки чесън
1 суп. лъжица заквасена сметана (по желание)
70-100 гр. пармезан
пресен босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чушката на кубчета, сложете ги в тигана с растително олио и и запържете.
Залейте доматите с вряла вода, за да можете да отстраните кожата.
Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. След това го добавете в тигана при лука и чушката. Разбъркайте добре, покрийте тигана с капак и оставете на котлона за 5-7 минути.
Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги в тигана, разбъркайте пак добре и покрийте с капака за още 5 минутки.
Когато зеленчуците са готови, поръсете с малко сол и добавете скилидките чесън, смачкани с преса.
Задължително прибавете маскарпоне и пресен босилек. Ако не разполагате с маскарпоне, може да използвате сметана.
Накрая поръсете с пармезан, покрийте отново с капака и оставете за няколко минутки, за да може сиренето да се разтопи добре.