Last news in Fakti

5 Септември, 2020 16:05 13 786 8

Рецепта за вечеря: Италианска манджичка с патладжани

  • патладжани-
  • босилек-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

С аромат на пресен босилек

Рецепта за вечеря: Италианска манджичка с патладжани - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

3 патладжана
1 чушка
1 глава лук

3 домата
2-3 скилидки чесън
1 суп. лъжица заквасена сметана (по желание)

70-100 гр. пармезан
пресен босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чушката на кубчета, сложете ги в тигана с растително олио и и запържете.

Залейте доматите с вряла вода, за да можете да отстраните кожата.

Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. След това го добавете в тигана при лука и чушката. Разбъркайте добре, покрийте тигана с капак и оставете на котлона за 5-7 минути.

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги в тигана, разбъркайте пак добре и покрийте с капака за още 5 минутки.

Когато зеленчуците са готови, поръсете с малко сол и добавете скилидките чесън, смачкани с преса.

Задължително прибавете маскарпоне и пресен босилек. Ако не разполагате с маскарпоне, може да използвате сметана.

Накрая поръсете с пармезан, покрийте отново с капака и оставете за няколко минутки, за да може сиренето да се разтопи добре.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От турски знаете как се превежда

    4 11 Отговор
    Колкото вкусен, толкова и опасен, рецепта ок....!

    Коментиран от #5

  • 2 ревизор

    4 9 Отговор
    Цели 3 патладжана! Не,благодаря,яжте си го!

    Коментиран от #7

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 10 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВЕНИ лесна и евтина рецепта обичам те и уважавам като човек и журналистка БЛАГОДАРЯ
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 7 Отговор
    уникална лесна рецепта БЛАГОДАРЯ от мен ВЕНИ ОБИЧАМ те като човек и журналист
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 капоната

    3 3 Отговор
    В нея не се слгат млечни продукти а се прави агродолче със захар и оцет. Такъв е оригиналния начин по който се приготвя капоната. Тука са написали някакъв буламач със сметана и пармиджано, пълна простотия, то няма да е вкусно. Запазете си сметаната за спагети с тон (за предпочитане да не е консервата с олио) плюс кисела сметана, чер пипер и сол, разбъркват се студени, слагат се врелите спагети и баста. Водата на тона се отцежда и с нея се размива накрая в купата ако е нужно. Ако е тръгнало да истива, тогава се разрежда с водата от спагетите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 капоната

    4 3 Отговор
    Освен това, чесънът се запържва първи една или две скелидки да овкуси олиото, слага се филе аншоа ако има, след това идва патладжана съшо нарязан на кубчета и чак когато е добре изпържен се вади и се задушават лука и чушката до готовност и патладжана се връша. А, да. Освен това се слагат маслини цели и капери за разкош