Необходими продукти:
3 патладжана
1 чушка
1 глава лук
3 домата
2-3 скилидки чесън
1 суп. лъжица заквасена сметана (по желание)
70-100 гр. пармезан
пресен босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чушката на кубчета, сложете ги в тигана с растително олио и и запържете.
Залейте доматите с вряла вода, за да можете да отстраните кожата.
Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. След това го добавете в тигана при лука и чушката. Разбъркайте добре, покрийте тигана с капак и оставете на котлона за 5-7 минути.
Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги в тигана, разбъркайте пак добре и покрийте с капака за още 5 минутки.
Когато зеленчуците са готови, поръсете с малко сол и добавете скилидките чесън, смачкани с преса.
Задължително прибавете маскарпоне и пресен босилек. Ако не разполагате с маскарпоне, може да използвате сметана.
Накрая поръсете с пармезан, покрийте отново с капака и оставете за няколко минутки, за да може сиренето да се разтопи добре.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 От турски знаете как се превежда
Коментиран от #5
16:10 05.09.2020
2 ревизор
Коментиран от #7
16:18 05.09.2020
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:24 05.09.2020
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:57 05.09.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 капоната
10:04 06.09.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 капоната
10:14 06.09.2020