Отидете към основна версия

2 752 6

Рецепта за вечеря: Кестени по провансалски

  • кестени-
  • провансалски-
  • ементал-
  • сметана-
  • какво да сготвя

Със сметана и ементал

Снимка: Shutterstock

Тези кестени със сметана и ементал са едно от вкусните изкушения, които се продават на много места в Париж през есента, пише bistro.bg. Всъщност не е никак трудно да си ги направим вкъщи.

Необходими продукти:

2 с.л. сирене Ементал

1 ч.л. къри

1 ч.л. розмарин

1 ч.л. суха мащерка

3 скилидки чесън

300 гр. сметана

600 гр. кестени

1/2 ч.л. сол

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

В тази рецепта трябва да използвате обелени кестени. Затова предварително направете малък кръстовиден разрез в долната част на ядката и пуснете в кипяща вода за 5 минути. Кората се забелва и след като се охладят, може лесно да я дръпнете и премахнете. Така ще имате готови, вкусни и обелени кестени.

Включете фурната на 220˚С градуса.

Сипете зехтина в дълбока тенджера и сложете да се загрее. Добавете кестените, чесъна, мащерката, кърито, розмарина и солта и запържете за 10 минути.

Намажете с масло правоъгълна тавичка за печене. Изсипете кестените в нея. Залейте ги със сметаната и подправете с пипер. Запечете във фурната за 15 минути.

Топлите кестени поръсете със сиренето ементал и върнете в изключената, но все още топла фурна, за 3 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини