Last news in Fakti

11 Септември, 2020 16:05 2 737 6

Рецепта за вечеря: Кестени по провансалски

  • кестени-
  • провансалски-
  • ементал-
  • сметана-
  • какво да сготвя

Със сметана и ементал

Рецепта за вечеря: Кестени по провансалски - 1
Снимка: Shutterstock

Тези кестени със сметана и ементал са едно от вкусните изкушения, които се продават на много места в Париж през есента, пише bistro.bg. Всъщност не е никак трудно да си ги направим вкъщи.

Необходими продукти:

2 с.л. сирене Ементал

1 ч.л. къри

1 ч.л. розмарин

1 ч.л. суха мащерка

3 скилидки чесън

300 гр. сметана

600 гр. кестени

1/2 ч.л. сол

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

В тази рецепта трябва да използвате обелени кестени. Затова предварително направете малък кръстовиден разрез в долната част на ядката и пуснете в кипяща вода за 5 минути. Кората се забелва и след като се охладят, може лесно да я дръпнете и премахнете. Така ще имате готови, вкусни и обелени кестени.

Включете фурната на 220˚С градуса.

Сипете зехтина в дълбока тенджера и сложете да се загрее. Добавете кестените, чесъна, мащерката, кърито, розмарина и солта и запържете за 10 минути.

Намажете с масло правоъгълна тавичка за печене. Изсипете кестените в нея. Залейте ги със сметаната и подправете с пипер. Запечете във фурната за 15 минути.

Топлите кестени поръсете със сиренето ементал и върнете в изключената, но все още топла фурна, за 3 минути.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре де

    8 0 Отговор
    кой е лудия, дето плаща на това момиче да публикува някакви измислени дивотии?!
    Кви са тия кестени по провансалски, кви са тия рецепти?
    Първо, по това време на годината НЯМА кестени! Второ, бабките броят стотинки на касите за кофичка, подобие на кисело мляко, тия за сметани ми говорят?!
    Ми сложете една рецепта на лятна манджа (някаква). Сега има чушки, домати.......верно нямат вкус, ама ги има.

    Коментиран от #3

  • 2 Le Chef

    5 0 Отговор
    По провансалски, пък с индийско къри. Кърито не е провансалска подправка. В случая превръща тая запеканка в откровен буламач.
  • 3 Кривото Марче

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Добре де":

    Ама бойко каза, че всичко цъфти и бабичките плюскат ементал и рокфор, та за това нямало тоалетна хартия по магазините.
    И френския коняк изкупили, палвниците, а скаридите не ги пипали, щото им било под нивото. Само 42 лв за кило били.
  • 4 дедо ви

    3 2 Отговор
    Ементал кашкавал е мек и е на парче или шайба. Пармеджаното може да е в супени лъици.
  • 5 Курвисърррр..!

    1 3 Отговор
    Хубава рецепта.!
  • 6 Пенсионери на село

    5 0 Отговор
    От сърце благодарим, че вече ни се повръща от миди Сен Жак, пастети от трюфели и Бьоф Строганов!