Тези кестени със сметана и ементал са едно от вкусните изкушения, които се продават на много места в Париж през есента, пише bistro.bg. Всъщност не е никак трудно да си ги направим вкъщи.
Необходими продукти:
2 с.л. сирене Ементал
1 ч.л. къри
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. суха мащерка
3 скилидки чесън
300 гр. сметана
600 гр. кестени
1/2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
В тази рецепта трябва да използвате обелени кестени. Затова предварително направете малък кръстовиден разрез в долната част на ядката и пуснете в кипяща вода за 5 минути. Кората се забелва и след като се охладят, може лесно да я дръпнете и премахнете. Така ще имате готови, вкусни и обелени кестени.
Включете фурната на 220˚С градуса.
Сипете зехтина в дълбока тенджера и сложете да се загрее. Добавете кестените, чесъна, мащерката, кърито, розмарина и солта и запържете за 10 минути.
Намажете с масло правоъгълна тавичка за печене. Изсипете кестените в нея. Залейте ги със сметаната и подправете с пипер. Запечете във фурната за 15 минути.
Топлите кестени поръсете със сиренето ементал и върнете в изключената, но все още топла фурна, за 3 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Добре де
Кви са тия кестени по провансалски, кви са тия рецепти?
Първо, по това време на годината НЯМА кестени! Второ, бабките броят стотинки на касите за кофичка, подобие на кисело мляко, тия за сметани ми говорят?!
Ми сложете една рецепта на лятна манджа (някаква). Сега има чушки, домати.......верно нямат вкус, ама ги има.
Коментиран от #3
16:15 11.09.2020
2 Le Chef
16:24 11.09.2020
3 Кривото Марче
До коментар #1 от "Добре де":
Ама бойко каза, че всичко цъфти и бабичките плюскат ементал и рокфор, та за това нямало тоалетна хартия по магазините.И френския коняк изкупили, палвниците, а скаридите не ги пипали, щото им било под нивото. Само 42 лв за кило били.
16:25 11.09.2020
4 дедо ви
16:32 11.09.2020
5 Курвисърррр..!
16:37 11.09.2020
6 Пенсионери на село
18:58 11.09.2020