Отидете към основна версия

11 325 7

Рецепта за вечеря: Печени свински гърди с мед и бира

  • свински гърди-
  • месо-
  • печени-
  • бира-
  • мед-
  • какво да сготвя

Апетитни и крехки

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг свински гърди без кост

1 к.л. черен пипер

1 ч.л. сол

5 с.л. олио

1 ч.л. червен пипер

1 щипка бял пипер

1 с.л. мед

1 ч.л. оцет ябълков

1 скилидка чесън

1/2 лимон

1 ч.л. синап бял

1 стрък мащерка

300 мл бира

Начин на приготвяне:

Гърдите се подсушават и запечатват в нагорещен тиган с няколко супени лъжици олио, да се зачервят хубаво от всички страни. Подреждат се в тавичката, в която ще се пекат.

В тигана, в който сте ги запечатали, добавяте червения пипер, бирата, меда и всички останали подправки. Посолявате гърдите и заливате с бирено-медената смес. Добавяте клонче мащерка и завивате с фолио тавичката.

Така печете един час на 200 градуса, след което сваляте фолиото и печете още 20-30 мин, като обръщате месото, за да се запече от всяка страна.

Поднесете със свежа салата и гарнитура по избор.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.

Свързани новини