Отидете към основна версия

12 986 3

Рецепта за вечеря: Домашни пелмени

  • пелмени-
  • руска кухня-
  • плънка-
  • тесто-
  • какво да сготвя

С плънка по избор

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 ч.ч.брашно тип 500

1 ч.ч.вода

50 гр.масло

2 бр.яйца

1 к.л.сол

Пояснение: Продуктите за плънката не са посочени, тъй като са по избор.

Начин на приготвяне:

Брашното се сипва в купа, прави се кладенче, добавят се яйцата, маслото и солта. Тестото се замесва, като водата се сипва на тънка струйка, докато се поеме. Прехвърля се върху набрашнен плот и добре се омесва.

Оставя се да почине около половин час в купа, покрита с фолио. През това време се приготвя плънката. Тестото се разточва тънко (1,5 - 2 мм.), изрязват се кръгчета с чаша, слага се от плънката във всяко кръгче и се оформят пелмени. Пелмените се варят в подсолена вода около 7 - 8 минути.

Тестото е много приятно за работа, трябва да се получи меко тесто. Лесно се разточва и не се къса. Плънката може да бъде най-разнообразна - със зелен лук, яйца и извара, с варени картофи, лук и гъби, със спанак или коприва, с пилешко месо, риба..., с кайма, ситно нарязан лук и черен пипер.

Поднасят се залети с разтопено масло, поръсени с млян черен пипер, сол и 3-4 капки оцет на порция, пише kulinar.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини