ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Домашни пелмени

С плънка по избор

Публикувана: 25 Ноември, 2020 16:05
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3013
Рецепта за вечеря: Домашни пелмени
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Необходими продукти:

3 ч.ч.брашно тип 500

1 ч.ч.вода

50 гр.масло

2 бр.яйца

1 к.л.сол

Пояснение: Продуктите за плънката не са посочени, тъй като са по избор.

Начин на приготвяне:

Брашното се сипва в купа, прави се кладенче, добавят се яйцата, маслото и солта. Тестото се замесва, като водата се сипва на тънка струйка, докато се поеме. Прехвърля се върху набрашнен плот и добре се омесва.

Оставя се да почине около половин час в купа, покрита с фолио. През това време се приготвя плънката. Тестото се разточва тънко (1,5 - 2 мм.), изрязват се кръгчета с чаша, слага се от плънката във всяко кръгче и се оформят пелмени. Пелмените се варят в подсолена вода около 7 - 8 минути.

Тестото е много приятно за работа, трябва да се получи меко тесто. Лесно се разточва и не се къса. Плънката може да бъде най-разнообразна - със зелен лук, яйца и извара, с варени картофи, лук и гъби, със спанак или коприва, с пилешко месо, риба..., с кайма, ситно нарязан лук и черен пипер.

Поднасят се залети с разтопено масло, поръсени с млян черен пипер, сол и 3-4 капки оцет на порция, пише kulinar.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ПО ДОБРЕ ПЪЛНИ С НЕЩО
1 Отговор
ВЕГЕТЕРИАНСКО. .ЗАЩОТО БРАШНО С МЕСО Е ВРЕДНО. .

Оценка:
-3 +1

психо
2 Отговор
Пълна глупост са тия пелмени. Измислени са от някой пиян руснак сигурно

Оценка:
-6 +0

Гажету на Буян фанатика
3 Отговор
Тоз път ши откажа, на диета съм...!

Оценка:
-3 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери