Отидете към основна версия

4 633 15

Рецепта за вечеря: Пиле по римски

  • пиле-
  • италианска кухня-
  • римски-
  • зеленчуци-
  • прошуто-
  • какво да сготвя

Кулинарно изкушение в италиански стил

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 половинки пилешки гърди без кожа

2 пилешки бедра без кожа

1/2 ч. л сол

1/2 ч. л прясно смлян черен пипер

70 мл зехтин

1 червена чушка, нарязана

1 жълта чушка

80 гр прошуто, накълцано

2 скилидки чесън, накълцани

450 гр нарязани домати

115 мл бяло вино

1 супена лъжица пресни листа от мащерка

1 ч. л пресни листа от риган

115 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Подправете пилето със сол и пипер. В голям тиган загрейте зехтина на умерен огън. Когато олиото е горещо, гответе пилето, докато покафенее от двете страни. Извадете от тигана и оставете настрана. Поддържайки същия тиган на умерен огън, добавете чушките и прошутото и гответе, докато чушките покафенеят и прошутото стане хрупкаво, около пет минути, пише Actualno.com.

Добавете чесъна и гответе една минута. Добавете доматите, виното и билките. С помощта на дървена лъжица изстържете парченцата от дъното на тигана. Върнете пилето в тигана, добавете бульона и оставете сместа да заври. Намалете котлона и оставете да къкри, докато пилето се приготви, около 20 до 30 минути. Ако сервирате веднага, добавете магданоза. Разбъркайте, за да се смеси и сервирайте.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини