Необходими продукти:
4 половинки пилешки гърди без кожа
2 пилешки бедра без кожа
1/2 ч. л сол
1/2 ч. л прясно смлян черен пипер
70 мл зехтин
1 червена чушка, нарязана
1 жълта чушка
80 гр прошуто, накълцано
2 скилидки чесън, накълцани
450 гр нарязани домати
115 мл бяло вино
1 супена лъжица пресни листа от мащерка
1 ч. л пресни листа от риган
115 мл пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Подправете пилето със сол и пипер. В голям тиган загрейте зехтина на умерен огън. Когато олиото е горещо, гответе пилето, докато покафенее от двете страни. Извадете от тигана и оставете настрана. Поддържайки същия тиган на умерен огън, добавете чушките и прошутото и гответе, докато чушките покафенеят и прошутото стане хрупкаво, около пет минути, пише Actualno.com.
Добавете чесъна и гответе една минута. Добавете доматите, виното и билките. С помощта на дървена лъжица изстържете парченцата от дъното на тигана. Върнете пилето в тигана, добавете бульона и оставете сместа да заври. Намалете котлона и оставете да къкри, докато пилето се приготви, около 20 до 30 минути. Ако сервирате веднага, добавете магданоза. Разбъркайте, за да се смеси и сервирайте.
Коментиран от #5, #14
-6 +15
Лека вечер
-1 +11
-2 +7
-3 +3
До коментар #1 от "Паисий е жив":
Може да става дума за града Рим :)
-2 +4
-0 +6
-1 +6
-1 +5
-2 +6
-0 +6
Да отворя твойте бедра какичкаа....
-1 +4
-0 +1
До коментар #1 от "Паисий е жив":
Те сигурно са „римски домати„
-0 +1
-0 +0