Необходими продукти:
4 половинки пилешки гърди без кожа
2 пилешки бедра без кожа
1/2 ч. л сол
1/2 ч. л прясно смлян черен пипер
70 мл зехтин
1 червена чушка, нарязана
1 жълта чушка
80 гр прошуто, накълцано
2 скилидки чесън, накълцани
450 гр нарязани домати
115 мл бяло вино
1 супена лъжица пресни листа от мащерка
1 ч. л пресни листа от риган
115 мл пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Подправете пилето със сол и пипер. В голям тиган загрейте зехтина на умерен огън. Когато олиото е горещо, гответе пилето, докато покафенее от двете страни. Извадете от тигана и оставете настрана. Поддържайки същия тиган на умерен огън, добавете чушките и прошутото и гответе, докато чушките покафенеят и прошутото стане хрупкаво, около пет минути, пише Actualno.com.
Добавете чесъна и гответе една минута. Добавете доматите, виното и билките. С помощта на дървена лъжица изстържете парченцата от дъното на тигана. Върнете пилето в тигана, добавете бульона и оставете сместа да заври. Намалете котлона и оставете да къкри, докато пилето се приготви, около 20 до 30 минути. Ако сервирате веднага, добавете магданоза. Разбъркайте, за да се смеси и сервирайте.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Паисий е жив
Коментиран от #5, #14
16:07 19.01.2021
2 Daddy cool
Лека вечер
16:09 19.01.2021
3 идеално е
16:16 19.01.2021
4 Kiro pora
16:16 19.01.2021
5 Па знам ли
До коментар #1 от "Паисий е жив":
Може да става дума за града Рим :)16:17 19.01.2021
6 Kiro pora
16:19 19.01.2021
7 Name
16:19 19.01.2021
8 Киро Питоня
16:21 19.01.2021
9 един от многото
17:05 19.01.2021
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Чичо Чарли
17:15 19.01.2021
12 Порно
Да отворя твойте бедра какичкаа....
17:25 19.01.2021
13 Много продукт
19:57 19.01.2021
14 Аз съм....
До коментар #1 от "Паисий е жив":
Те сигурно са „римски домати„22:55 19.01.2021
15 хараре
10:19 22.01.2021