Last news in Fakti

19 Януари, 2021 16:05 4 611 15

Рецепта за вечеря: Пиле по римски

  • пиле-
  • италианска кухня-
  • римски-
  • зеленчуци-
  • прошуто-
  • какво да сготвя

Кулинарно изкушение в италиански стил

Рецепта за вечеря: Пиле по римски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 половинки пилешки гърди без кожа

2 пилешки бедра без кожа

1/2 ч. л сол

1/2 ч. л прясно смлян черен пипер

70 мл зехтин

1 червена чушка, нарязана

1 жълта чушка

80 гр прошуто, накълцано

2 скилидки чесън, накълцани

450 гр нарязани домати

115 мл бяло вино

1 супена лъжица пресни листа от мащерка

1 ч. л пресни листа от риган

115 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Подправете пилето със сол и пипер. В голям тиган загрейте зехтина на умерен огън. Когато олиото е горещо, гответе пилето, докато покафенее от двете страни. Извадете от тигана и оставете настрана. Поддържайки същия тиган на умерен огън, добавете чушките и прошутото и гответе, докато чушките покафенеят и прошутото стане хрупкаво, около пет минути, пише Actualno.com.

Добавете чесъна и гответе една минута. Добавете доматите, виното и билките. С помощта на дървена лъжица изстържете парченцата от дъното на тигана. Върнете пилето в тигана, добавете бульона и оставете сместа да заври. Намалете котлона и оставете да къкри, докато пилето се приготви, около 20 до 30 минути. Ако сервирате веднага, добавете магданоза. Разбъркайте, за да се смеси и сервирайте.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паисий е жив

    15 6 Отговор
    Какви домати по римско време, бе, сладури...

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Daddy cool

    11 1 Отговор
    Така е. Хубава е рецептата. Първо пия една малка ракия, после чаша червено вино. Никъкъв алкохол повече. След това ме чака едно италианско пиленце.

    Лека вечер
  • 3 идеално е

    7 2 Отговор
    за вечеря на римски свещи.
  • 4 Kiro pora

    3 3 Отговор
    Незнам боб ряпа и кисело зеле и се усраха
  • 5 Па знам ли

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Паисий е жив":

    Може да става дума за града Рим :)
  • 6 Kiro pora

    6 0 Отговор
    Изглежда вкусно но имам диярия
  • 7 Name

    6 1 Отговор
    Пиле по хайдушки- пилето трябва да е крадено. Ако е по ловджийски трябва да намерите няколко съчми в него.
  • 8 Киро Питоня

    5 1 Отговор
    Бедрата разтворени ли да бъдат? Само питам де...
  • 9 един от многото

    6 2 Отговор
    Пиле по ромски. Задължително да е крадено и скубано недоскубано в тенджерата!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чичо Чарли

    6 0 Отговор
    Малко ми е замаяно та не разбрах какви гърди какви бедра
  • 12 Порно

    4 1 Отговор
    Пилешки Бедра ли....Кажи Чесно?!
    Да отворя твойте бедра какичкаа....
  • 13 Много продукт

    1 0 Отговор
    Това, не, става за, Хермес дори, камо ли за, Айшету....!
  • 14 Аз съм....

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Паисий е жив":

    Те сигурно са „римски домати„
  • 15 хараре

    0 0 Отговор
    Пиле по Кримски.