Отидете към основна версия

5 366 9

Рецепта за вечеря: Сочни пържоли с чесън

  • свинско месо-
  • пържоли-
  • чесън-
  • какво да сготвя

Изключително ароматни и вкусни

Необходими продукти:

12 пържоли от свинско месо - от рибица, може и от бут

100 мл червено вино

100 мл вода

50 мл светъл соев сос

подправки за скара, включващи кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер

20 - 30 мл зехтин

6 - 7 глави чесън

Начин на приготвяне:

Начукайте леко свинските пържоли. Нарежете скилидки чесън на парченца и в края на месото вкарайте по 3-4 от тях. Овкусете месото със сол и останалите подправки, сложете го в купа и залейте с червено вино. Покрийте купата с фолио и я сложете за 1-2 часа в хладилника да престои.

След това подредете пържолите в тава, излейте виното от маринатата, соевия сос и зехтина заедно с малко вода. Пресовайте останалите глави чесън и разпределете равномерно по свинските пържоли. Овкусете отново с малко сол и подправки, завийте с фолио и оставете за час в хладилника.

Месото се пече в първия половин час на максимални градуси, след което за около час и нещо на 150 градуса. Когато махнете фолиото месото трябва да е леко запечено. Ако не е, оставете непокрито да се доизпече, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини