17 Април, 2021 16:05 5 331 9

Рецепта за вечеря: Сочни пържоли с чесън

  • свинско месо-
  • пържоли-
  • чесън-
  • какво да сготвя

Изключително ароматни и вкусни

Необходими продукти:

12 пържоли от свинско месо - от рибица, може и от бут

100 мл червено вино

100 мл вода

50 мл светъл соев сос

подправки за скара, включващи кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер

20 - 30 мл зехтин

6 - 7 глави чесън

Начин на приготвяне:

Начукайте леко свинските пържоли. Нарежете скилидки чесън на парченца и в края на месото вкарайте по 3-4 от тях. Овкусете месото със сол и останалите подправки, сложете го в купа и залейте с червено вино. Покрийте купата с фолио и я сложете за 1-2 часа в хладилника да престои.

След това подредете пържолите в тава, излейте виното от маринатата, соевия сос и зехтина заедно с малко вода. Пресовайте останалите глави чесън и разпределете равномерно по свинските пържоли. Овкусете отново с малко сол и подправки, завийте с фолио и оставете за час в хладилника.

Месото се пече в първия половин час на максимални градуси, след което за около час и нещо на 150 градуса. Когато махнете фолиото месото трябва да е леко запечено. Ако не е, оставете непокрито да се доизпече, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз,

    9 3 Отговор
    Правя телешки стекове сега, на дървени въглища.... Малко сол др не трябва на ено хубаво парче месо

    Коментиран от #9

  • 2 асдас

    4 1 Отговор
    12 пържоли ? аз да не готвя за целия китайски народ и каква е тая пържола от рибица то нема такова у наште маркети

    Коментиран от #4

  • 3 Аз, правя, в очукана тенжерка

    6 1 Отговор
    Фасулец, социално слаба съм....!
  • 4 Чичо Тончо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "асдас":

    Че колко са 12 пържоли?! С моите хора само докато да замезим и няма! И си в грешка, че няма - в кауфланд на прИмоция по 6-7 лева килото и рибица, и врат, и плешка и бут прясно свежо размразено полско и германско свинско колкото щеш! Само дето на вкус маалко е като дърво, ама като е на прИмоция!
  • 5 Миро

    2 0 Отговор
    12 пържоли ...... аз да не съм спечелил от тотото
  • 6 И агнешки замразени глави взех

    2 0 Отговор
    На примоция..... само едни очи има, ако и те не са извадени....!
  • 7 Johansson

    1 0 Отговор
    Абе разкараяти я тази ат дайта. Да ходи да копае картофи. И затуй не става ,ама белкем няква полза .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ооооооо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз,":

    Браво ,пич! Макар ,че мъничко черен пипер може да се сложи,според мен.😋