Необходими продукти:
12 пържоли от свинско месо - от рибица, може и от бут
100 мл червено вино
100 мл вода
50 мл светъл соев сос
подправки за скара, включващи кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер
20 - 30 мл зехтин
6 - 7 глави чесън
Начин на приготвяне:
Начукайте леко свинските пържоли. Нарежете скилидки чесън на парченца и в края на месото вкарайте по 3-4 от тях. Овкусете месото със сол и останалите подправки, сложете го в купа и залейте с червено вино. Покрийте купата с фолио и я сложете за 1-2 часа в хладилника да престои.
След това подредете пържолите в тава, излейте виното от маринатата, соевия сос и зехтина заедно с малко вода. Пресовайте останалите глави чесън и разпределете равномерно по свинските пържоли. Овкусете отново с малко сол и подправки, завийте с фолио и оставете за час в хладилника.
Месото се пече в първия половин час на максимални градуси, след което за около час и нещо на 150 градуса. Когато махнете фолиото месото трябва да е леко запечено. Ако не е, оставете непокрито да се доизпече, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Аз,
Коментиран от #9
16:11 17.04.2021
2 асдас
Коментиран от #4
16:14 17.04.2021
3 Аз, правя, в очукана тенжерка
16:34 17.04.2021
4 Чичо Тончо
До коментар #2 от "асдас":
Че колко са 12 пържоли?! С моите хора само докато да замезим и няма! И си в грешка, че няма - в кауфланд на прИмоция по 6-7 лева килото и рибица, и врат, и плешка и бут прясно свежо размразено полско и германско свинско колкото щеш! Само дето на вкус маалко е като дърво, ама като е на прИмоция!16:42 17.04.2021
5 Миро
16:49 17.04.2021
6 И агнешки замразени глави взех
17:29 17.04.2021
7 Johansson
17:45 17.04.2021
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Ооооооо
До коментар #1 от "Аз,":
Браво ,пич! Макар ,че мъничко черен пипер може да се сложи,според мен.😋14:16 18.04.2021