ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Сочни пържоли с чесън

Изключително ароматни и вкусни

Публикувана: 17 Април, 2021 16:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4384
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Необходими продукти:

12 пържоли от свинско месо - от рибица, може и от бут

100 мл червено вино

100 мл вода

50 мл светъл соев сос

подправки за скара, включващи кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер

20 - 30 мл зехтин

6 - 7 глави чесън

Начин на приготвяне:

Начукайте леко свинските пържоли. Нарежете скилидки чесън на парченца и в края на месото вкарайте по 3-4 от тях. Овкусете месото със сол и останалите подправки, сложете го в купа и залейте с червено вино. Покрийте купата с фолио и я сложете за 1-2 часа в хладилника да престои.

След това подредете пържолите в тава, излейте виното от маринатата, соевия сос и зехтина заедно с малко вода. Пресовайте останалите глави чесън и разпределете равномерно по свинските пържоли. Овкусете отново с малко сол и подправки, завийте с фолио и оставете за час в хладилника.

Месото се пече в първия половин час на максимални градуси, след което за около час и нещо на 150 градуса. Когато махнете фолиото месото трябва да е леко запечено. Ако не е, оставете непокрито да се доизпече, пише Actualno.com.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Аз,
1 Отговор
Правя телешки стекове сега, на дървени въглища.... Малко сол др не трябва на ено хубаво парче месо

Коментиран от #9


Оценка:
-3 +9

асдас
2 Отговор
12 пържоли ? аз да не готвя за целия китайски народ и каква е тая пържола от рибица то нема такова у наште маркети

Коментиран от #4


Оценка:
-1 +4

Аз, правя, в очукана тенжерка
3 Отговор
Фасулец, социално слаба съм....!

Оценка:
-1 +6

Чичо Тончо
4 Отговор

До коментар #2 от "асдас":


Че колко са 12 пържоли?! С моите хора само докато да замезим и няма! И си в грешка, че няма - в кауфланд на прИмоция по 6-7 лева килото и рибица, и врат, и плешка и бут прясно свежо размразено полско и германско свинско колкото щеш! Само дето на вкус маалко е като дърво, ама като е на прИмоция!

Оценка:
-1 +3

Миро
5 Отговор
12 пържоли ...... аз да не съм спечелил от тотото

Оценка:
-0 +2

И агнешки замразени глави взех
6 Отговор
На примоция..... само едни очи има, ако и те не са извадени....!

Оценка:
-0 +2

Johansson
7 Отговор
Абе разкараяти я тази ат дайта. Да ходи да копае картофи. И затуй не става ,ама белкем няква полза .

Оценка:
-0 +1

8
Този коментар е премахнат от модератор.
Ооооооо
9 Отговор

До коментар #1 от "Аз,":


Браво ,пич! Макар ,че мъничко черен пипер може да се сложи,според мен.😋

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5