Отидете към основна версия

6 637 0

Рецепта на деня: Козуначена торта

  • козунак-
  • торта-
  • останки-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Ето как можете да оползотворите останките от козунака

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 козунака по 400 гр.

плодове от сладко

140 гр. локум

1 ч.ч. орехи

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 пакетче ванилия

1 литър прясно мляко

шоколадови пръчици или пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Козунаците нарязвате на филийки с дебелина 2-3 см. В тортена форма карамелизирате 2-3 с.л. захар. Нареждате един ред козунак. Отгоре слагате плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди.

Редите втори ред козунак - нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършвате с козуначени филийки.

Заливате със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печете на водна баня в умерена фурна на 180 градуса. След като изстине, внимателно обръщате върху тортена чиния и поръсвате с шоколадови пръчици или пудра захар, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини