Отидете към основна версия

4 415 7

Рецепта за вечеря: Панирана коприва с бира

  • коприва-
  • панирана-
  • бира-
  • какво да сготвя

Чудесно пролетно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

150 г коприва (свежи връхчета)

5 с.л. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 яйце

сол

1/2 ч.л. сух джоджен

бира

олио (за пържене)

Начин на приготвяне:

Започнете с почистването и измиването на копривата. Gozbite.bg съветва да работите с ръкавици, за да избегнете неприятно парене впоследствие по кожата от копривата. Почистените и измити връхчета от коприва оставете върху домакинска хартия да се отцедят добре.

През това време вие си направете кашата за паниране. В удобна по големина купа смесете брашното, солта, бакпулвера и добре стрития сух джоджен. Добавете яйцето и започнете да разбърквате.

Сместа става много гъста, затова добавете няколко супени лъжици бира. Добавяте бирата лъжица по лъжица, за да може да усетите кога сместа е готова. Тестото трябва да е с гъстотата на кексово тесто. Да може да полепне по листенцата коприва без да се стича.

Загрейте достатъчно количество олио като за маслена баня. Потапяйте по отделно връхчетата коприва в сместа за паниране. Леко отцедете и пържете на умерена температура до приятен златист цвят. Готовата панирана коприва слагайте върху лист домакинска хартия да попие излишната мазнина. Сервирайте топла.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини