Необходими продукти:
150 г коприва (свежи връхчета)
5 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
сол
1/2 ч.л. сух джоджен
бира
олио (за пържене)
Начин на приготвяне:
Започнете с почистването и измиването на копривата. Gozbite.bg съветва да работите с ръкавици, за да избегнете неприятно парене впоследствие по кожата от копривата. Почистените и измити връхчета от коприва оставете върху домакинска хартия да се отцедят добре.
През това време вие си направете кашата за паниране. В удобна по големина купа смесете брашното, солта, бакпулвера и добре стрития сух джоджен. Добавете яйцето и започнете да разбърквате.
Сместа става много гъста, затова добавете няколко супени лъжици бира. Добавяте бирата лъжица по лъжица, за да може да усетите кога сместа е готова. Тестото трябва да е с гъстотата на кексово тесто. Да може да полепне по листенцата коприва без да се стича.
Загрейте достатъчно количество олио като за маслена баня. Потапяйте по отделно връхчетата коприва в сместа за паниране. Леко отцедете и пържете на умерена температура до приятен златист цвят. Готовата панирана коприва слагайте върху лист домакинска хартия да попие излишната мазнина. Сервирайте топла.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 asdas
16:23 04.05.2021
2 И аз да кажа
Коментиран от #3
17:51 04.05.2021
3 Я ти отговарам
До коментар #2 от "И аз да кажа":
Виж сега, спанакът съдържа много жилезо, та кокошкито са спрели да носат, щото ше произведат жилезни яйца, ама требва време за арматура, па бетониране...та позачекай некой ден. Копривата ще се отрази изключително благоприятно на свинкята, що и у нея има жилязо(за арматурата де), па до Коледа ше стане цел свински строе еж. А бирата си я пий увреме, оти инак ше прокисне.Коментиран от #4
18:07 04.05.2021
4 И аз да кажа
До коментар #3 от "Я ти отговарам":
Прав си за жилезото! Наздраве 🍷18:24 04.05.2021
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Ей туй
19:00 06.05.2021